• Реклама
Реклама

Финансиране срещу дял

Re: Финансиране срещу дял

Мнениеот dobri_emilov » Вто Яну 26, 2010 6:54 pm

Не се хващайте на въдицата на бизнес-ангелите. Аз го направих и сега съжалявам. Накратко: Предложих им една идея, поисках около 50 000 евро за стартиране на бизнеса. Те ме мотаха с различни въпроси и допълнения към идеята. Докато един ден не я видях осъществена, но не от мен, разбира се)))))
dobri_emilov

Мнениеот pdencheva » Сря Яну 27, 2010 11:43 am

Здравейте,
Да споделя и аз опита си с Бизнес Ангелите...
преди три месеца си пуснах проекта, който е срещу дял...нямам никакъв отговор още...все си мисля, че всичко е "бошлаф" работа. :twisted:
pdencheva

Мнениеот malcho » Пон Фев 08, 2010 9:11 pm

Чудно ми е какво ще кажат по въпроса самите бизнес ангели. :D
malcho

Мнениеот гошо » Съб Мар 13, 2010 5:30 pm

За бизнес-ангелите всеки може да разбере като просто отвори страницата им - https://ventures.bban.eu/bg/ ! Съберете информация, а не спекулирайте, моля ! :)

Финансирането срещу дял си го има и в Бг - прави се чрез така наречения "джойнт венчър". Основните характеристики са горе-долу следните: купуват ти определен брой дялове по моментна цена, която си договорите; договора е със срок обикновено 5 или 7 години; като изтече срока на договора вариантите са три - първо, ти си откупуваш обратно дяловете, но не по цената, на която си ги продал, а по цената, която е актуална в момента на продажбата. Има се на предвид, че ако бизнеса е бил успешен тези дялове ще са в пъти по скъпи, откъдето и печалбата за инвеститора - второ, ти продаваш своите дялове на инвеститора, отново по актуална цена - трето, ти сам или инвеститора, или и двамата продавате на трето лице .... Съществуват и варианти. Преди години в Бг имаше инвестиционни фондове, които финансираха джойнт-венчър схеми, ама сега вече ги няма.
Апропо - това с купуването на дялове става само когато бизнеса ти си е успешен сам по себе си и искаш да го развиеш. Не става за стартиращи фирми ... поне аз не знам някой, който да инвестира в нещо, което ЩЕ стане :)
гошо

Мнениеот Nikolov86 » Пон Апр 19, 2010 12:24 pm

Здравейте и от мен!
Нов съм във форума и незнам дали изобщо мога да се обърна към някой тук за помощ или мога да получа само информация.Търся финансиране за една фирма,която искам да закупя заедно с мой приятел.Той в момента работи в тази фирма,но тъй като шефовете се отказват от нея днес му предложиха или да я откупи за смешна сума пари или да я закрият..
Става дума за магазин и сервиз за компютри на възлово място в гр.Търговище.Собствениците са 2-ма братя от Преслав,които от няколко месеца се занимават с франчайз на Глобул и с Булсатком в Преслав.Имат и магазини и сервизи в Преслав и Шумен.В последно време нямат никакво време за магазина си в Търговище и вече не им се занимава с него.Все пак има доста неща свързани с дейността на сервиза,които не могат да се решават от работниците.Както и да е накратко..магазина върви с нормално темпо,разбира се усети се кризата и там,но като цяло има потенциал и ако се захванат хора като мен и него,които щще имат интерес магазина ше печели много добре.В момента много клиенти си тръгват без да им е свършена работата,точно защото никой не се интересува от техният проблем.Обикновено това е така,когато трябва някоя машина да се изпраща в сервиза в Шумен.Куриери фирмата използва само за доставка на стоки,не и за ремонт на такива.От там се губят доста пари.Сега бързам,тъй като имам среща,но ако някой се интересува може да се свърже с мен чрез форума.
Всичко в магазина и сервиза като стока и пълно оборудване струва около 12-13 000лв.Продава се за 5 хиляди лева!Ако има заинтересовани мога да им предложа оферта за съдружие по-късно.
Лек ден!
Nikolov86

Мнениеот V.Petrov » Вто Апр 20, 2010 7:17 pm

Ако става въпрос само за 5 000 не е ли по-рационално просто да търсите кредитор, а не съдружник? Хем вие ще сте независим след като се разплатите, хем и той би могъл да има по-сериозни гаранции?
V.Petrov

Мнениеот Nikolov86 » Сря Апр 21, 2010 6:53 am

ДА така е!И успешно намерихме такъв.До тук добре сега остава да се залавяме за работа!
Nikolov86

Мнениеот Стоянова » Пон Май 24, 2010 10:24 am

е-е-един човек да намери финансиране от тоя фрум. Колко го чаках това. желая ви успех. И как ако не е тайна се свързахте?
Стоянова

Предишна

Назад към Финансиране на бизнес